keskiviikkona, kesäkuuta 10, 2009

Kaalilaatikkoa ja kasvislasagnea


Tämän viikon ruokiin on kuulunut kaalilaatikko ja kasvislasagne, koska tilit näyttävät aika tyhjiltä ja näihin löytyy suurin osa aineksista valmiiksi kotoa ja ne mitä pitää ostaa ovat edullisia.

Kaalilaatikosta tuli ihan erityisen hyvää, kaalia jäi vielä puolet käyttämättä, nyt pitäisi vielä päättää tuleeko siitä piirakkaa vai keittoa. Vai kenties jotain ihan muuta...

Kaalilaatikko, perinteinen:

puolikas kaali
n. 300 g jauhelihaa
½ dl puuroriisiä
1 sipuli
suolaa
pippuria
mausteita
siirappia
vettä

Ainesten suhteet tulivat ihan käsituntumalla, joten kovin tarkkaa ohjetta en saa aikaiseksi, mutta suurinpiirtein kirjoitellaan. Aloita pilkkomalla kaalit sopivan kokoiseksi ja keittämällä pehmeäksi, vettä sen verran että kaalit peittyy. Minä lisäsin jo keittoveteen vähän siirappia suolan lisäksi. Ruskista jauheliha ja lisää mausteet. Laita puuroriisit vuoan pohjalle, lisää kaalit ja jauheliha, nestettä ja sekoita. Paista kahdessa sadassa asteessa n. 50 minuuttia. Nam, voin suositella! :)



Eilen oli vuorossa kasvislasagne, jonka päävastuullisena tekijänä toimi Rändöm. Tämän vuoksi siitäkin saan vain suuntaa antavan ohjeen, mutta hyvää oli sekin. Valkokastiketta olisi minun makuuni saanut olla hieman enemmän, nyt oli tosi tomaattista.

Tomaattikastike:

3 porkkanaa
muutama lehtisellerin varsi
pari desiä punaviiniä
kaksi purkkia paseerattua tomaattia
2 sipulia
muutama valkosipulin kynsi
soijarouhetta
basilikaa (tuoretta :)
pippuria
suolaa
sokeria

Anna tämän porista rauhassa, melkeinpä mitä kauemmin sen parempaa. Lisää kuitenkin soijarouhe vasta loppupuolella.

Valkokastike
margariinia
vehnäjauhoja
juustoraastetta
suolaa
valkopippuria

Aloita sulattamalla margariini ja lisäämällä siihen vehnäjauhoja, paahda hetki ja lisää sitten maito ja anna kiehua kymmenisen minuuttia. Lisää mausteet ja juustoraaste.

Kasaa lasagne vuorotellen tomaattikastikkeella ja valkokastikkeella täyttäen suorakaiteen muotoiseen vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti