Lihapullat:
n. 1½ dl partaäijäjogurttia
n. 1dl korppujauhoja
n. 1dl parmesaaniraastetta
1 muna
n. 300g jauhelihaa
timjamia
pippuria
suolaa
paprikajauhetta
Sekoita ensin korppujauhot jogurttiin ja anna turvota noin viitisen minuuttia. Tämän jälkeen lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile maun mukaan sopivan kokoisia pullia ja paista öljy-margariiniseoksessa kunnes ovat kypsiä. Tarjoa esim. muusin kera. Nam :).
Koska perunoita jäi muusista yli, niin koetettiin tehdä omatekoisia sipsejä. Maku oli ihan mainio, mutta lastut olivat auttamattomasti liian löysiä. Pitää miettiä miten saada rapsakampia ensi kerralla.
Nyt lastut pyöriteltiin öljyssä ja niihin ripoteltiin suolaa ennen uuniin laittoa, uunissa olivat 175 asteessa grillivastusten alla n. 20-25 min.
Tänään oli vuorossa jauhelihapitsa, mihin tuli täytteeksi:
jauhelihaa (maustettu pippurilla, suolalla, tuoreella timjamilla, oreganolla, grillimausteella)
1 chilinpalko
1 sipuli
muutama valkosipulinkynsi
1 punainen paprika
vajaa rasiallinen kirsikkatomaatteja
juustoraastetta
Pohja tehtiin durumjauhoista alla olevalla ohjeella:
3 dl vettä
1 tl suolaa
4 rkl öljyä
n. 6 dl durumvehnäjauhoja
Hyvää oli tämäkin, sopivan mausteista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti