lauantaina, kesäkuuta 06, 2009

Pippuripihviä Pippurimyllyn tapaan

Kokeiltiin tehdä itse pippuripihvejä parhaita pippuripihvejä tarjoavan Turkulaisen ravintola Pippurimyllyn tapaan. Täältä katsoin ohjetta, ja ei kun yrittämään.

Pihvit nuijin ensin muusinuijalla :), kun ei omisteta lihanuijaa, mutta hyvin sekin toimi. Kastikkeeseen laitettiin ehkä n. 2 rkl sinappia, grillimaustetta ja purkillinen kermaa. Sinapin maku ei onneksi maistunut läpi, meistä kun ei kumpikaan ole kovin suuri sinapin ystävä. Pihvien toiselle puolelle laitettiin ensin sinappia, sitten runsaasti pippuria ja pannulle. Hieman ehkä pippuripuoli paloi, mutta ei haitannut makua ollenkaan.

Ennen pihvien valmistusta tein kuitenkin jo perunakroketit, koetin matkia Pippurimyllyä parhaani mukaan :).
Taikinaan tuli pakkasesta muusia (olisi saanut olla ehkä hieman tynkympää), kaksi keltuaista, timjamia, suolaa, hieman pippuria. Taikinasta muotoilen sopivan kokoisia pötkylöitä, jotka ensin kieritin vehnäjauhoissa, sitten valkuaisissa (2 kpl) ja lopuksi korppujauhossa. Tämän jälkeen öljyyn (3 dl) paistumaan ja sopivasti ruskistuttuaan uuniin odottelemaan pihvien valmistumista.

Pitää kyllä kehaista, että ruoka oli ihan älyttömän hyvää, ei tosin kovin terveellistä, mutta eihän sitä aina tarvitse ollakaan :).

Perunakuorukat odottelemassa tarjolle laittoa.

Pihvit ennen paistoa, reilusti pippuria :).

Jälkiruoaksi pääsi suklaakupit, joita on myös jokusen kerran tehty. Nyt tein vain kahden hengen annoksen, eli tästä tulee vain kaksi kahvikupillista.

50 g voita
40 g tomusokeria
75 g sulatettua tummaa suklaata
1/4 dl vehnäjauhoja
½ rkl kaakaojauhetta
1/4 tl leivinjauhetta
1 muna

Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää sulatettu suklaa (sulata mieluusti vesihauteessa, varo ettei suklaan joukkoon pääse vesihöyryä ja ettei suklaa pääse palamaan!). Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Lisää lopuksi muna.
Paista 180 asteessa noin 10 minuuttia, niin että jää sisältä vielä vähän valuvaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti