tiistaina, kesäkuuta 02, 2009

Indian food ja salaattia


Eilen tehtiin vuohenjuustosalaattia, kun sain juustonystävän kylään, niin ei tarvinnut pelkästään itselle tehdä :).
Salaattiin tuli erinäisten ohjeiden yhdistelmänä:
tammenlehväsalaattia
romaine-salaattia
avomaakurkkua
päärynää
vuohenjuustoa
kirsikkatomaatteja
pinjansiemeniä
vuohenjuustoa
kevätsipulia
aurinkokuivattua tomaattia
ja kastikkeeseen:
oliiviöljyä
valkoista balsamicoa
mustapippuria
suolaa
valkosipulia

Kirsikkatomaatit, vuohenjuusto ja pinjansiemenet käväisivät uunissa, pinjansiemenet olivat jo ehkä vähän turhankin kypsiä. Kirsikkatomaattien päälle laitoin ennen uunia vähän öljyä, suolaa ja pippuria. Kaikki saivat tehdä itse oman salaattinsa, jotta saivat sitä mitä halusivat, ja hyvää oli :).
Tänään oli (taas kerran) intialainen päivä, ruoaksi kasvis-kookoskeittoa ja naan-leipää.

Kasviscurryyn tuli:
1 punainen paprika
3 lehtisellerin vartta
2 sipulia
4 kynttä valkosipulia
½ kesäkurpitsa
1 punainen chilinpalko
kukkakaalia
maissia
nuudeleita
kookosmaitoa
vettä
tomaattipyrettä
mausteita
öljyä

Aloitin taas kuumentamalla öljyn ja lisäämällä siihen mausteet (mm. curryä, jeeraa, chiliä, kanelia, kardemummaa), jonka jälkeen lisäsin sipulit. Sen jälkeen lisäilin kypsymisjärjestyksessä muut kasvikset, jonka jälkeen lisäsin nesteen ja annoin kiehua hiljaisella parikin tuntia syöjiä odotellessa. Ihan viimeiseksi lisäsin nuudelit ja maissit pakkasesta, jotta eivät kypsy ihan mössöksi. Hyvää tuli taas, lämmittävää näin vähän kylmempänä kesäpäivänä.

Naan-leivät tein vanhalla koulukirjan reseptillä, joka on osoittautunut ihan toimivaksi. Eihän se oikeata intialaista aitoa naan-leipää voita, mutta on ihan kelpo tuote kuitenkin.

2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl öljyä
½ dl maustamatonta jugurttia
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
n. 6 dl vehnäjauhoja
voiteluun sulatettua voita
pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, sokeri, öljy, jugurtti ja kevyesti vatkattu muna. Lisää jauhot taikinaan hyvin alustaen. Anna taikinan kohota liinan alla peitettynä lämpimässä paikassa tunnin verran. Muotoile kohonneesta taikinasta jauhoisella alustalla tasakokoinen pötkö, jonka jaat 8:aan osaan. Pyöritä osat palloiksi, kaulitse soikeita litteitä leipiä. Kohota leivät pellillä leivinpaperin päällä, voitele sulatetulla voilla, (ripottele pinnalle unikon- tai seesaminsiemeniä). Paista leivät 225 asteisessa uunissa (keskitasolla) 5-8 minuuttia.

Koska naan-leipiä jäi yli, niin illaksi tein Alkon etikettilehden innoittamana intialaishenkisiä hampurilaisia pakkaseen laitetusta ylijäämä lohesta. Hampurilaisiin tuli:

lohta
kevätsipulia
raitaa
mangochutneytä (valmista Rajah'n)
tammenlehväsalaattia
korianteria

Raitan tein hieman muunnellulla ohjeella, koska minttua ei löytynyt.

n. 2dl partaäijäjogurttia
1 avomaan kurkku raastettuna
2 valkosipulin kynttä
suolaa
pippuria
jeeraa

Hamppareista tuli erityisen hyviä, tämä kotitekoinen naan-leipä sopi mielestäni niihin melkein parhaiten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti