keskiviikkona, syyskuuta 29, 2010

Takas täällä!


Koska opiskelukiireet ovat allekirjoittaneella hälvenneet ja työstressi tullut tilalle, on taas aikaa päivittää blogia ;). Olen kyllä kovasti miettinyt mitä tämän kanssa tekisi, koska ruokablogeja tuntuu olevan miljoona Suomessakin jo, eikä meillä varmaan ole mitään kovin ihmeellistä tai uniikkia tarjolla. Mutta päivitellään nyt ainakin tämä ja ehkä tulevaisuudessa - tai sitten ei, katsotaan.

Tänään kuitenkin Rändöm käski päivitellä, sillä tehtiin niin hyvää suppilovahverorisottoa päivällä lenkin yhteydessä kerätyistä suppiksista. Ei kerätty sieniä kuin ehkä kymmenisen minuuttia, muutaman kymmenen metrin matkalta, mutta silti sain hienosti pussin pohjan peittymään ja halvat ruoka-ainekset kasaan. Risotosta tuli tosi hyvää, vaikka itsehän en pari vuotta sitten syönyt sieniä laisinkaan.Suppilovahverorisotto:

voita
1 pkt suomalaista pekonia
timjamia
3 salottisipulia (pientä)
2 valkosipulinkynttä
pari reilua kourallista arborioriisiä
n. 2 dl (kuivaa) valkoviiniä
n. 6 dl kasvislientä
n. 2 dl parmiggiano reggiano -juustoa
knööli voita

Aloita paistamalla pekonia ja pekonin vähän ruskistuessa lisää sipulit ja valkosipulit. Paistele kunnes pekoni on lähes rapsakkaa. Lisää arborioriisit ja odota, kunnes riisit alkavat vähän kiillellä. Lisää neste pienissä erissä odottaen aina edellisen erän imeytymistä ennen kuin lisäät seuraavan erän. Kun riisit ovat sopivasti al dente (tähän kuluu n. 20min) lisää nokare voita ja reilusti parmesania. Nauti heti risoton valmistuttua, jotta koostumus säilyy sopivan löysänä ja puuromaisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti