perjantaina, lokakuuta 29, 2010

Huippuhyviä tortilloja paputäytteellä ja guacamolella


Tänään oli tortillapäivä, nam! Huomasin eräänä päivänä, että Ruokahommia-blogissa oli testattavan oloinen tortillapohjien ohje, sen lisäksi jääkaapista löytyi salsaa ja jogurttia ja kaapista papuja, eli hankintoja ei tarvinnut näitä varten kovin paljoa tehdä. Aloitettiin valmistamalla plättytaikina pohjia varten ja keittämällä (liotettua) papusekoitusta ja riisiä.
Plätyistä tuli tosi hyviä, hieman muokkasin alkuperäistä ohjetta ja tein vain 8 pohjaa:

n. 2,8 dl vehnäjauhoja
n. 2 dl maissijauhoja
0,75 tl suolaa
3 rkl margariinia
n. 1,5 dl kiehuvaa vettä

Aloita mittaamalla jauhot ja suola keppoon ja lisää kylmä margariini pieninä paloina. Nypi margariini jauhojen joukkoon. Kaada kiehuva vesi joukkoon ja sekoita taikinaa, kunnes se pysyy juuri ja juuri kasassa. Vaivaa muutama minuutti. Anna taikinan levätä kelmun alla puolisen tuntia.

Jaa taikina 8 osaan ja kauli palloista mahdollisimman ohuita pyöreitä lettuja. Paista kuumalla pannulla, valurautapannu lienee paras tarkoitukseen, mutta Swiss diamondkin kävi loistavasti. Paista per puoli n. 20-30sek, kunnes pintaan tulee vähän väriä.



Papumössökässä oli tällä kertaa:
Papuseosta
Sipuli
Pari tomaattia
Puolikas punainen paprika
Puolikas kesäkurpitsa
Pala virheää chiliä
Mausteita


Guacamole tehtiin yhdestä avokadosta mukaillen googlettamalla löytynyttä Rick Baylessin guacamoleohjetta. Rick Baylesshan on Yhdysvalloissa tunnettu meksikolaisen ruoan kokki, joka kilpailee tällä hetkellä Subilla pyörivässä Top Chef Masters -ohjelmassa. Ruoat ovat vaikuttaneet houkuttelevilta television välityksellä, joten oli helppo miettiä kenen ohjetta aletaan etsimään. Tällaista tehtiin:

1 avokado
1 valkosipulin kynsi
suolaa
pala tomaattia
pala vihreää chiliä
pala keltaista sipulia
limen mehua (me laitettiin sitruunan mehua)

Aloita pilkkomalla halkaisemalla, kuorimalla ja pilkkomalla avokado. Lisää valkosipulin kynsi, tomaatti, chili ja sipuli mahdollisimman pieneksi pilkottuna. Laita ainekset mortteliin ja survo haluamaasi muotoon - meidän tarkoituksena oli tehdä pehmeää ja samettista, mutta kuitenkin niin että joukossa olisi jokunen suurempi palakin. Tämä onnistui yllättävänkin hyvin.

Kun kaikki on valmista täytä lettu jogurtilla (meillä oli Lidlistä ostettua kreikkalaista jogurttia), salsalla (tämäkin pitää tehdä ensi kerralla itse!), guacamolella, riisillä, papumössöllä ja salaatilla. Nauti heti.

Muutakin ollaan kokkailtu ja kuvattu, eli lisää juttua tulossa kunhan ehditään! :)

2 kommenttia:

  1. Sun tortilloista tuli kyllä rutkasti kauniimpia kun mun! Kiva blogi, otanpa lukemistoon! :)

    VastaaPoista
  2. Hihi, kiitos! Olin itsekin positiivisesti yllättynyt kuinka mallikelpoisia yksilöitä sain aikaan :)
    Ja tervetuloa takasin katsomaan!

    VastaaPoista