maanantaina, tammikuuta 26, 2009

Kikhernecurry

Tänään oli ruokana kikhernecurryä, jota tulee tehtyä suhteellisen usein. Meidän taloudessa muutenkin erilaiset curryt ovat usein ruokalistalla, ne ovat helppotekoisia, nopeita ja todella hyviä. Seurana oli tällä(kin) kertaa peruna-bataattimuusia, jota niinikään on usein.

Me olemme molemmat (Rändöm vielä enemmän) huono käyttämään ohjeita, joten nämä ohjeet ovat varmaan aina vähän tällaisia vähän suuntaa antavia, kun ei itsekään tule mitään oikein mitattua...

Kikhernecurry:

oliiviöljyä
1 sipuli
1 paprika
useampi valkosipulinkynsi
1 kesäkurpitsa
maissia
yksi tölkki (400g/265g) kikherneitä
1 tölkki (500ml) kookosmaitoa
cashew-pähkinöitä
curryä
suolaa
mustapippuria
kurkumaa
chiliä
jeeraa
kanelia

Aloita kuullottamalla sipuli oliiviöljyssä, lisää curryä ja halutessasi muita mausteita, sen jälkeen lisää paprika, valkosipuli, kesäkurpitsa, maissi, pähkinät ja kikherneet. Lisää lopuksi kookosmaito ja anna kiehua hiljaisella, lisää mausteita maun mukaan.



Peruna-bataattimuusi

n. 10 pienehköä perunaa
1 bataatti
maitoa
voita
suolaa
(mustapippuria)

Keitä pienehköiksi paloiksi paloitellut juurekset suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, muussaa juurekset ja lisää tarvittava määrä maitoa ja voita, sekä mausteet.

Tarjoa raejuuston ja kurkun / tomaatin / salaatin seurana.


1 kommentti:

  1. Mulla on niin nälkä!! Ja koko ajan jano...
    Näyttää kyllä hyvältä ja jopa niin helpolta, että meikätyttökin vois osata tehdä. Tai no, ollaanpas nyt realistisia ;)

    VastaaPoista