sunnuntaina, tammikuuta 25, 2009

Kakkoa kansalle


Tänään alkoi ruokablogin pitäminen, ensimmäisenä esitellään perinteinen mummun ohrakakko.

0,5 litraa maitoa
suolaa
hiivaa
ohrajauhoja
vehnäjauhoja

Kakko tehdään lisäämällä rakkaudella lämpimään maitoon ensin suola ja hiiva, jonka jälkeen ohrajauhoja niin paljon, että taikina muuttuu vellimäiseksi. Sen jälkeen loppuosa vehnäjauhoja, jotta saadaan oikea leipätaikinainen koostumus. Taikinaa ei tarvitse kauheasti vaivata, se vain muotoillaan kahdeksi litteäksi leiväksi ja siihen pistellään haarukalla reikiä. Tämän jälkeen kohotetaan uunin lämpeämisen ajan ja paistetaan noin 12 minuuttia noin 200 asteisessa uunissa.

Oikeaoppisesti kakko kuuluu leikata kolmion muotoisiksi paloiksi, ylläolevan kuvan kakko on leikattu vituralleen by Rändöm.

3 kommenttia:

  1. Vai tällasta humpuukia?!! Ettäs kehtaatte...ja vielä vituralleen leikattu hieno kakko. Huhuu, mulle kans pala sitä :D

    VastaaPoista
  2. Ei rändöm heti voi olla mestari, kun sillä ei ole takana kokkikerhon vankkaa viipalointikoulutusta.

    Elsi

    VastaaPoista
  3. länsirannikon hömpötyksiä :(

    VastaaPoista