perjantaina, toukokuuta 29, 2009

Kesäruokaa

Edellispäivänä tuli tehtyä varsinaista kesäruokaa, uusia perunoita, parsaa ja broileria. Tämä oli niin hyvää, että päätin pitkästä aikaa päivittää blogiakin :).

Parsat ovat tänä keväänä päässeet meillä joka kerta pannulle, näin niistä tulee rapsakan hyviä. Ne maustetaan sormisuolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä ja paistetaan vajaa kymmenisen minuuttia.

Uudet perunat kuuluu meillä keittää al dente -kypsyisiksi, jonka jälkeen kaadetaan vesi pois ja niiden päälle laitetaan talouspaperia ja annetaan olla minuutin - pari.

Broileri pääsi ensin pannulle oliiviöljyyn ottamaan väriä, sen jälkeen pinnalle lisättiin sormisuolaa, pippuria ja paprikamaustetta. Fileisiin leikattiin pitkittäissuunnassa vako, johon lisättiin puristettua valkosipulia (1½ kynttä / file) ja rosmariinin oksa. Tämän jälkeen laitettiin uuniin n. 200 astetta ehkä noin 20 minuuttia, siksi aikaa että olivat kypsiä.
Ja oi että oli maukasta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti